saganaki_talagani
clock icon
25'

Ταλαγάνι με πιπεριά, μουστάρδα και πορτοκάλι

Υλικά

    Μερίδες: 6

    Για το τυρί

  • 300 γρ. ταλαγάνι, κομμένο σε 3 χοντρές φέτες
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 200 ml παγωμένη μπίρα
  • Για τη σάλτσα

  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτές στρογγυλές ροδέλες
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Όπως όλα τα ελληνικά τυριά έτσι και το ταλαγάνι γίνεται ο απόλυτος μεζές για το κρασί ή τη μπίρα μας. Εδώ το συνδυάζουμε με πιπεριά Φλωρίνης, μουστάρδα και πορτοκάλι για μια έκρηξη γεύσεων.

Σάλτσα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2-3΄ μέχρι να μισομαλακώσουν. Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 5΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Τυρί: Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σε ένα δεύτερο την παγωμένη μπίρα. Βουτάμε τα κομμάτια του τυριού πρώτα στην μπίρα και μετά στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ωραία και από τις δύο πλευυρές. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIOM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σάλτσα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2-3΄ μέχρι να μισομαλακώσουν. Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 5΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Βήμα 2

Τυρί: Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σε ένα δεύτερο την παγωμένη μπίρα. Βουτάμε τα κομμάτια του τυριού πρώτα στην μπίρα και μετά στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ωραία και από τις δύο πλευυρές. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIOM