Ένα δροσερό πιάτο με ζυμαρικά, που τρώγεται είτε σαν χορταστικό κυρίως είτε σαν αρωματική σαλάτα ζυμαρικών.
Υλικά
- 500 γρ. Σκιουφιχτά Κρήτης Νώμα
- 250 γρ. ντοματίνια ελληνικά σε κουβαδάκι, κομμένα στη μέση
- 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- λίγο ε.π. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 35 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 40 γρ. κεφαλοτύρι Ελασσόνας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 160 ml Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 50 γρ. φύλλα βρώσιμου βασιλικού
Για τη σάλτσα πέστο
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη σάλτσα πέστο, προσθέτουμε στο μούλτι όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 2
Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα στριφτούδια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρυώνουμε καλά και στραγγίζουμε.
Βήμα 3
Στρώνουμε τα ντοματίνια σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, αλάτι και σκόρδο, προσθέτουμε φυλλαράκια θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120⁰C στον αέρα για περίπου 20΄. Ανακατεύουμε τα κρύα ζυμαρικά με τη σάλτσα πέστο, πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι και τα ψητά ντοματίνια και σερβίρουμε.