Το τύλιγμα των σπαραγγιών σε φύλλο και το ψήσιμο μέσα σ’ αυτό είναι μια πολύ όμορφη, δημιουργική παρουσίαση ενός ορεκτικού που αποπνέει άνοιξη και λεπτό γούστο!
Υλικά
- 24 σπαράγγια
- 2 φύλλα χωριάτικο φύλλο
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 6 φέτες prosciutto crudo
- 20 γρ. αμύγδαλα σπασμένα
- 10 γρ. παπαρουνόσπορο
Μερίδες:12
Διαδικασία
Βήμα 1
Προετοιμασία: Βγάλτε το φύλλο απ’ τη κατάψυξη στο ψυγείο απ’ τη προηγουμένη ώστε να ξεπαγώσει ή βγάλτε το κατευθείαν σε θερμοκρασία δωματίου δύο ώρες πριν. Λιώστε το βούτυρο. Σπάστε τα αμύγδαλα. Κόψτε τις άκρες απ’ τα σπαράγγια ώστε να έχετε μόνο το τρυφερό μέρος τους. Κόψτε τα κομμάτια του προσούτο στη μέση, κατά μήκος.
Βήμα 2
Τύλιγμα: Με ανοιχτό το φύλλο, κάντε 4 χαρακιές με το μαχαίρι κατά μήκος και μια κατά πλάτος. Αλείψτε το φύλλο με λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο. Ακουμπήστε μισό κομμάτι προσούτο και πάνω του βάλτε δυο σπαράγγια. Πασπαλίστε την υπόλοιπη λωρίδα με παρμεζάνα και σπασμένο αμύγδαλο. Τυλίξτε τα σπαράγγια με το φύλλο και ακουμπήστε τα σε λαδόκολλα, σε ταψί.
Βήμα 3
Ψήσιμο: Αφού τυλίξετε όλα τα σπαράγγια με φύλλο, περάστε τα φύλλα απ’ έξω με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με παπαρουνόσπορο. Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C με πάνω-κάτω αντιστάσεις και ψήστε μέχρι να ροδίσει το φύλλο, περί τα 20-25′.
Βήμα 4
Σερβίρισμα: Σερβίρετε σε πιατέλα με ένα ντιπ από γιαούρτι με δυόσμο και άνηθο ή με κάποια σάλτσα βουτύρου ή μαγιονέζα ή και χωρίς τίποτα.