Ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο ζυμαρικών με καβούρι SAFCOL, που ενθουσιάζει με την ευκολία και το λιγoστό χρόνο που χρειάζεται για να γίνει.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα σουρώνετε και τα κρατάτε στην άκρη ζεστά.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και την πιπερίτσα τσίλι μέχρι να μαλακώσουν και να ελευθερώσουν τα αρώματά τους.
Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ρίχνετε και το μαϊντανό και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε την καβουρόψιχα και αναμιγνύετε.
Περιχύνετε τα ζεστά ζυμαρικά με τη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα σουρώνετε και τα κρατάτε στην άκρη ζεστά.
Βήμα 2
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και την πιπερίτσα τσίλι μέχρι να μαλακώσουν και να ελευθερώσουν τα αρώματά τους.
Βήμα 3
Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ρίχνετε και το μαϊντανό και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε την καβουρόψιχα και αναμιγνύετε.
Βήμα 4
Περιχύνετε τα ζεστά ζυμαρικά με τη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.