Ένα πολύ νόστιμο μεζεδάκι για τη μπίρα σας, ιδανικό για τις καλοκαιρινές μαζώξεις με φίλους.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αναμιγνύετε σε μπολ το σουσάμι με το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά, το σησαμέλαιο και λίγο αλατοπίπερο.
Ρίχνετε μέσα στο μίγμα που ετοιμάσατε το κοτόπουλο και το γυρίζετε για να καλυφθεί παντού.
Ύστερα το περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια (βρεγμένα από πριν για να μην καούν στο ψήσιμο) και ψήνετε τα σουβλάκια στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Περιχύνετε τo αβοκάντο με το χυμό του λεμονιού, προσθέτετε το αγγούρι, ραντίζετε με ελαιόλαδο και προσθέτετε την πιπερίτσα, τον κόλιανδρο και αλάτι. Σερβίρετε τα σουβλάκια μαζί με τη σαλάτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αναμιγνύετε σε μπολ το σουσάμι με το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά, το σησαμέλαιο και λίγο αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Ρίχνετε μέσα στο μίγμα που ετοιμάσατε το κοτόπουλο και το γυρίζετε για να καλυφθεί παντού.
Βήμα 3
Ύστερα το περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια (βρεγμένα από πριν για να μην καούν στο ψήσιμο) και ψήνετε τα σουβλάκια στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Βήμα 4
Περιχύνετε τo αβοκάντο με το χυμό του λεμονιού, προσθέτετε το αγγούρι, ραντίζετε με ελαιόλαδο και προσθέτετε την πιπερίτσα, τον κόλιανδρο και αλάτι. Σερβίρετε τα σουβλάκια μαζί με τη σαλάτα.