Ένα ιδιαίτερο αλλά πολύ νόστιμο ορεκτικό που συνδυάζει μοναδικά τη γλυκιά γεύση του ροδάκινου με την αλμυρή γεύση του τυριού.
Υλικά
- 750 γρ. χαλούμι σε κύβους ίδιου μεγέθους
- 6 μεγάλες πίτες, ζεσταμένες
- 2 κονσέρβες ροδάκινο σε χυμό, των 420 γρ. η καθεμία
- 170 ml μηλόξιδο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού ανθό αλατιού
- 1 πιπερίτσα τσίλι, σε ροδέλες
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας φύλλα θυμάρι
- 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας καυτερή σάλτσα χαρίσα (harissa)
Μερίδες: 6
Για το ροδάκινο πίκλα
Για το πικάντικο γιαούρτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλότερη θερμοκρασία ή το bbq ή έχουμε έτοιμα τα κάρβουνα και τη σχάρα μας. Στραγγίζουμε τα ροδάκινα κρατώντας ½ φλιτζάνι από τον χυμό τους και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ τις ανακατεύουμε με το μηλόξιδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το τσίλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να μαριναριστούν.
Βήμα 3
Πικάντικο γιαούρτι: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά προσθέτοντας λιγότερη ή περισσότερη χαρίσα, ανάλογα τα γούστα μας. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Περνάμε σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια τους κύβους του τυριού και ψήνουμε για λίγο απ’ όλες τις μεριές μέχρι να χρυσίσει. Τα σερβίρουμε με το ροδάκινο πίκλα, το πικάντικο γιαούρτι και ζεστές πίτες.
Φωτογραφίες: Stuart Ovenden