Μια διαφορετική πρόταση για βελουτέ αρακά με το Flora με βούτυρο να κάνει τη γευστική διαφορά!
Υλικά
- ½ κιλό αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 250ml λευκό κρασί
- 750ml λίτρο ζωμό κότας καυτό (σπιτικό ή από κύβο)
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- 150γρ. απάκι κομμένο σε λεπτές φετούλες
- 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- λίγο αρακά ζεματισμένο
- γραβιέρα χοντροτριμμένη
- δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- λίγο Flora με βούτυρο
- κρουτόν ή παξιμάδι θρυμματισμένο
Για τη γαρνιτούρα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη σούπα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το FLora σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας τακτικά. Αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτετε τον καυτό ζωμό και το δεντρολίβανο. Αφήνετε τη σούπα να βράσει για 15 λεπτά περίπου.Βήμα 2
Αφαιρείτε από την κατσαρόλα το δεντρολίβανο και πολτοποιείτε τη σούπα είτε με ραβδομπλέντερ απευθείας μέσα στην κατσαρόλα είτε σε δόσεις στο μπλέντερ σας.Βήμα 3
Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτετε ελάχιστο Flora. Σοτάρετε το απάκι μέχρι να ροδίσει και μετά ρίχνετε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σοτάρετε για 2 ακόμα λεπτά.Βήμα 4
Προσθέτετε το ζεματισμένο αρακά. Μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμα, αλατίζετε και ρίχνετε τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου. Μοιράζετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και στο κέντρο βάζετε το μίγμα του αρακά. Προσθέτετε τη γραβιέρα και τα κρουτόν και σερβίρετε.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή