Το σεβίτσε είναι ωμό ψάρι που κόβεται σε κύβους και «ψήνεται» σε μαρινάδα με υλικά όπως χυμό λάιμ μαζί με σκόρδο, κρεμμύδι, καυτερή πιπεριά και μυρωδικά. Τα οξέα «ψήνουν» το ψάρι γι’ αυτό και το μαγείρεμα δεν είναι απαραίτητο.
15'
Σεβίτσε σε 3 χυμούς εσπεριδοειδών, με λαβράκι, γαρίδες και αβοκάντο
Υλικά
- 600γρ. φιλέτο λαβράκι φρέσκο, χωρίς δέρμα και κοκάλα, σε κύβους 1-1½ εκ.
- 600γρ. γαρίδες φρέσκες, καθαρισμένες από κελύφη και εντεράκι
- χυμό από 5 λάιμ
- χυμό από 3 λεμόνια
- χυμό από 3 μικρά πορτοκάλια
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι κόλιανδρο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
- 1 μέτρια ντομάτα, ξεφλουδισμένη, ψιλοκομμένη
- 1 αβοκάντο
- χυμό από 1 λάιμ
- ½ αγγούρι, καθαρισμένο, σε μικρούς κύβους
- ψημένες τορτίγιες, για το σερβίρισμα
- αλάτι θαλασσινό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα τρία είδη χυμών. Ρίχνετε τους κύβους του ψαριού και τις γαρίδες. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες.Βήμα 2
Βγάζετε το μπολ από το ψυγείο, αδειάζετε τους χυμούς και τους πετάτε. Προσθέτετε στο μπολ το κρεμμύδι, τις πιπερίτσες, τον κόλιανδρο, την ντομάτα και το αγγούρι.Βήμα 3
Καθαρίζετε το αβοκάντο, το κόβετε σε μικρούς κύβους και το προσθέτετε στο μπολ. Ραντίζετε το σεβίτσε με το χυμό λάιμ και πασπαλίζετε με θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Βήμα 4
Ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε με τις ψημένες τορτίγιες κομμένες σε κομμάτια.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσά