ceviche_,malandrenis
clock icon
20'

Σεβίτσε με εσπεριδοειδή και αγουρέλαιο

Υλικά

    Για 4 μερίδες:

  • 400 γρ. φιλέτο άγριου ψαριού χωρίς δέρμα (κατα προτίμηση ελευθέρας αλιείας)
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια και ξύσμα από την μισή κούπα
  • Χυμός από ένα άγριο μεσαίο περγαμόντο και ξύσμα από τη μισή κούπα
  • Χυμός από 2 μανταρίνια
  • 80 γρ. κρεμμύδι κόκκινο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκος κολιανδρος ψιλοκομμένος
  • 3 πιπεριές κοκκινες τσίλι σε ροδέλες
  • Αλάτι , πιπερι
  • Αγουρέλαιο

Το αγαπημένο μας σεβίτσε επιστρέφει με μία πανεύκολη και γρήγορη συνταγή που μας ταξιδεύει σε ένα υπέροχο κόσμο όξινων και δροσερών γεύσεων προσθέτοντας εξαιρετική γεύση στο ψάρι μας.

Σε μεταλικό σκεύος τοποθετούμε το ψάρι κομμένο σε κύβους περίπου 2 εκατοστών και αλατιπιπερώνουμε.

Τοπθερτούμε τον χυμό και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή και αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά. Στην συνέχεια τοποθετούμε τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι και τέλος την κόκκινη πιπεριά.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μεταλικό σκεύος τοποθετούμε το ψάρι κομμένο σε κύβους περίπου 2 εκατοστών και αλατιπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Τοπθερτούμε τον χυμό και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή και αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά. Στην συνέχεια τοποθετούμε τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι και τέλος την κόκκινη πιπεριά.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος