Το αγαπημένο μας σεβίτσε επιστρέφει με μία πανεύκολη και γρήγορη συνταγή που μας ταξιδεύει σε ένα υπέροχο κόσμο όξινων και δροσερών γεύσεων προσθέτοντας εξαιρετική γεύση στο ψάρι μας.
Υλικά
- 400 γρ. φιλέτο άγριου ψαριού χωρίς δέρμα (κατα προτίμηση ελευθέρας αλιείας)
- Χυμός από 2 πορτοκάλια και ξύσμα από την μισή κούπα
- Χυμός από ένα άγριο μεσαίο περγαμόντο και ξύσμα από τη μισή κούπα
- Χυμός από 2 μανταρίνια
- 80 γρ. κρεμμύδι κόκκινο σε λεπτές λωρίδες
- 2 κουτ. σούπας φρέσκος κολιανδρος ψιλοκομμένος
- 3 πιπεριές κοκκινες τσίλι σε ροδέλες
- Αλάτι , πιπερι
- Αγουρέλαιο
Για 4 μερίδες:
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μεταλικό σκεύος τοποθετούμε το ψάρι κομμένο σε κύβους περίπου 2 εκατοστών και αλατιπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Τοπθερτούμε τον χυμό και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή και αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά. Στην συνέχεια τοποθετούμε τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι και τέλος την κόκκινη πιπεριά.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος