Όταν σκεφτόμαστε κυπριακή κουζίνα, οι σεφταλιές είναι το πρώτο φαγητό που μας έρχεται στο μυαλό! Τα λαχταριστά μπιφτέκια, τυλίγονται σε μπόλια και σερβίρονται με τηγανητές πατάτες ή γεμίζουν κυπριακές πίτες.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά χοιρινό
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 250γρ. κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- λίγη κανέλα (προαιρετικά)
- 1 κιλό μπόλιες
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τους δύο κιμάδες. Προσθέτετε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την κανέλα αν χρησιμοποιήσετε, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 3
Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε μπιφτέκια και τυλίγετε το κάθε ένα σε ένα κομμάτι μπόλιας.
Βήμα 4
Ψήνετε τις σεφταλιές στο γκριλ ή στα κάρβουνα.