sandouits me tono anonnisou_anoigma
clock icon
15'

Σάντουιτς με λευκό ψωμάκι, τόνο Αλοννήσου και αυγοσαλάτα με μαντζουράνα

Υλικά

    Για 1 σάντουιτς

  • 1 λευκό ψωμάκι
  • 65 γρ. τόνο Αλοννήσου σε βαζάκι (φιλέτο)
  • 1 αυγό μεγάλο (βρασμένο 9' λεπτά)
  • 2 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό αγγουράκι, κομμένο σε καρέ
  • Για τη σάλτσα μαντζουράνας

  • 50 γρ. απαλή μουστάρδα
  • 25 ml μηλόξιδο
  • 35-40 ml χυμό λεμονιού
  • 5 γρ. μέλι
  • λίγη μαντζουράνα ξερή
  • 85 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι  

Άλλο ένα σάντουιτς που ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο και αποτελεί ένα πλήρες γεύμα χάρη στον τόνο Αλοννήσου.

Βράζουμε το αυγό για 9' και το κρυώνουμε σε παγωμένο νερό. Μόλις κρυώσει, το ψιλοκόβουμε.

Σάλτσα μαντζουράνας: Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το ελαιόλαδο, έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε τις ελιές, το αγγούρι, το ψιλοκομμένο αυγό, λίγη σάλτσα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον τόνο σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε απαλά.

Για να σερβίρουμε, γεμίζουμε το ψωμάκι με τη σαλάτα τόνου και στο τέλος ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το αυγό για 9' και το κρυώνουμε σε παγωμένο νερό. Μόλις κρυώσει, το ψιλοκόβουμε.

Βήμα 2

Σάλτσα μαντζουράνας: Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το ελαιόλαδο, έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε τις ελιές, το αγγούρι, το ψιλοκομμένο αυγό, λίγη σάλτσα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον τόνο σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε απαλά.

Βήμα 4

Για να σερβίρουμε, γεμίζουμε το ψωμάκι με τη σαλάτα τόνου και στο τέλος ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY