Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι. Όσο για ποτό, η μπίρα είναι η κλασική και πάντα αγαπημένη επιλογή.
Υλικά
- 2 μεγάλα κολοκύθια
- 2 μελιτζάνες
- 2 κρεμμύδια
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 φινόκιο
- 200γραμ. κατίκι Δομοκού
- 3-4 κλαράκια δυόσμο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε και πλένετε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια και το φινόκιο και τα ξεπλένετε. Κόβετε όλα τα λαχανικά σε ροδέλες.Βήμα 2
Με ένα πινελάκι τα αλείφετε με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τους ρίχνετε λίγη ρίγανη. Τα ψήνετε και από τις δύο πλευρές στη σχάρα για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ανάποδα στη μέση του ψησίματος.Βήμα 3
Σ' ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι που περίσσεψε με το ξίδι, αλατοπίπερο και ρίγανη.Βήμα 4
Τοποθετείτε σε μία πιατέλα περιμετρικά τα λαχανικά κάνοντας κύκλο. Στο κέντρο βάζετε το κατίκι και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο δυόσμο. Περιχύνετε τα λαχανικά με τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει και σερβίρετε.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food Styling: Αντωνία Κατή