nicoise
clock icon
15'

Σαλάτα nicoise με βραστά αβγά

Υλικά

  • 2 -3 Αβγά Bλαχάκη βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα στα 4
  • 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι στραγγισμένο καλά, σε κομμάτια
  • 200γρ. φασολάκια φρέσκα βρασμένα και κομμένα στη μέση
  • 200γρ. πατάτες baby, βρασμένες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 5-6 φύλλα τρυφερής γαλλικής σαλάτας
  • μερικές φέτες κρεμμύδι
  • 2-3 φιλέτα αντσούγιας (προαιρετικά)
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 100ml ελαιόλαδο
  • 30ml ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα δυνατή
  • αλάτι, πιπέρι

Με καταγωγή από τη Νίκαια της Γαλλίας, αυτή η χορταστική και πολύ νόστιμη σαλάτα με Αβγά Βλαχάκη, είναι ιδανική και για να αξιοποιήσετε τα τσουγκρισμένα πασχαλινά αβγά που περίσσεψαν.

Ετοιμάζετε πρώτα τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ για να ενσωματωθεί η κάπαρη. Δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογο αλάτι και πιπέρι, αν είναι απαραίτητο.
Χοντροκόβετε τα φύλλα της σαλάτας μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τον τόνο, τις πάτατες την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα αβγά. Αλατοπιπερώνετε.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, προσθέτετε τις αντζούγιες (αν χρησιμοποιήσετε) και περιχύνετε τη βινεγκρέτ την τελευταία στιγμή.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε πρώτα τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ για να ενσωματωθεί η κάπαρη. Δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογο αλάτι και πιπέρι, αν είναι απαραίτητο.

Βήμα 2

Χοντροκόβετε τα φύλλα της σαλάτας μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τον τόνο, τις πάτατες την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα αβγά. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Όταν θέλετε να σερβίρετε, προσθέτετε τις αντζούγιες (αν χρησιμοποιήσετε) και περιχύνετε τη βινεγκρέτ την τελευταία στιγμή.