Με καταγωγή από τη Νίκαια της Γαλλίας, αυτή η χορταστική και πολύ νόστιμη σαλάτα με Αβγά Βλαχάκη, είναι ιδανική και για να αξιοποιήσετε τα τσουγκρισμένα πασχαλινά αβγά που περίσσεψαν.
Υλικά
- 2 -3 Αβγά Bλαχάκη βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα στα 4
- 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι στραγγισμένο καλά, σε κομμάτια
- 200γρ. φασολάκια φρέσκα βρασμένα και κομμένα στη μέση
- 200γρ. πατάτες baby, βρασμένες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 5-6 φύλλα τρυφερής γαλλικής σαλάτας
- μερικές φέτες κρεμμύδι
- 2-3 φιλέτα αντσούγιας (προαιρετικά)
- 1 κίτρινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια
- 100ml ελαιόλαδο
- 30ml ξίδι λευκό
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα δυνατή
- αλάτι, πιπέρι