Τώρα που βρίσκετε σταφύλια στην αγορά είναι ευκαιρία να φτιάξετε αυτή την υπέροχη σαλάτα που τα “παντρεύει” μοναδικά με μαρούλι, φέτα και το απίστευτα γευστικό σαλάμι Λευκάδας.
Υλικά
- 5 φύλλα μαρουλιού πλυμένα καλά
- 30 ρόγες από σταφύλι φράουλα ή σουλτανίνα ή 1 κουτ. σούπας σουλτανίνα
- 10 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδας, κομμένες στη μέση
- 150γρ. φέτα, σε κυβάκια
- 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας καλό κρασόξιδο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής σάλτσα. Φυλάτε τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Ψιλοκόβετε το μαρούλι και, αφού το στραγγίσετε καλά, το βάζετε σε μια σαλατιέρα. Ρίχνετε μέσα τον άνηθο και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Προσθέτετε το σαλάμι, τις ρόγες του σταφυλιού και τη φέτα. Κάνετε ένα πρόχειρο ανακάτεμα και περιχύνετε με τη βινεγκρέτ. Ένα τελικό ανακάτεμα και η σαλάτα σας είναι έτοιμη.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb