Γευστική, σκορδάτη αλλά και τυρένια, η σαλάτα καλαμποκιού είναι τελείως διαφορετική από τις συνηθισμένες σαλάτες που συνοδεύουν τα καλοκαιρινά ψησίματα. Μη διστάσετε να την εμπλουτίσετε με επιπλέον υλικά που σας ταιριάζουν γευστικά!
Υλικά
- 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 4 καλαμπόκια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 50 γρ. μαγιονέζα
- 50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 40 ml ε.π. ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας για το ψήσιμο
- 30 ml χυμό λάιμ
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- λίγη γλυκιά πάπρικα
- 4 τορτίγιες
Μερίδες: 6
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψήνουμε τα καλαμπόκια στο BBQ, και όσο ψήνονται τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Μόλις είναι έτοιμα τα καλαμπόκια, με κοφτερό μαχαίρι βγάζουμε τους σπόρους. Τους προσθέτουμε στο μπολ, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, αν χρειάζεται, με μοσχολέμονο.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις τορτίγιες στο BBQ. Σερβίρουμε τη σαλάτα με λίγη πάπρικα και τις τορτίγιες.