Τα φρούτα ταιριάζουν υπέροχα και σε καλοκαιρινές σαλάτες με δροσερές πρασινάδες όπως αυτή που προτείνουμε με τραγανά, όλο γλύκα κεράσια.
Υλικά
- 4-5 φύλλα μαρουλιού
- 1 ρίζα αντίδια
- 1 κόκκινη λόλα
- 1 ρίζα σπανάκι, πλυμένη καλά
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 40 κεράσια ώριμα
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε σε χοντρά κομμάτια όλα τα λαχανικά και τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα.Βήμα 2
Με το ειδικό εργαλεία αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βάζετε σε ένα τηγάνι. Βάζετε δύο κουταλιές της σούπας νερό και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε τα κεράσια, ανακατεύοντας συνέχεια. Κατόπιν, προσθέτετε το αλάτι και το ξίδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος το ελαιόλαδο.Βήμα 3
Με το πιρούνι σας πολτοποιείτε ελαφρά τα κεράσια και με το μίγμα περιχύνετε την πράσινη σαλάτα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb