Το πεπόνι ταιριάζει πολύ με αλλαντικά κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες, όπως η μπρεζάολα. Σε αυτή τη σαλάτα προσθέτουμε και φρέσκα σύκα και για ακόμη πιο νόστιμη γεύση τυρομπαλάκια με ελληνικά τυριά.
Υλικά
- 2 πεπόνια
- 8 σύκα
- 12 φέτες μπρεζάολα
- ροδέλες από πράσινες ελιές (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- ξίδι βαλσαμικό
- 150γρ. μανούρι
- 100γρ. κατίκι Δομοκού
- 50γρ. φέτα Κεφαλονιάς μαλακή
Για τα μπαλάκια τυριού
Tips
- Η μπρεζάολα είναι ιταλικό αλλαντικό από βοδινό κρέας, αρωματισμένο με μπαχαρικά, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες. Πωλείται σε πακετάκια στα σούπερ μάρκετ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Λιώνετε τη φέτα και το μανούρι και τα ανακατεύετε με το κατίκι Δομοκού. Πλάθετε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
Βήμα 2
Κόβετε το πεπόνι μπαλάκια (με το ειδικό εργαλείο) ή σε μικρούς κύβους. Κόβετε τα σύκα στα τέσσερα.
Βήμα 3
Βάζετε σε σαλατιέρα τα φρούτα, τα μπαλάκια του τυριού, τις ελιές και τέλος την μπρεζάολα. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
Βήμα 4
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey