Φτιάχνουμε σαλάτα με κριθαράκι και γλυκοπατάτες. Μια εναλλακτική σαλάτα, που μπορεί να σταθεί ως γεύμα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 300 γρ. γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους
- 2 κολοκύθια κομμένα σε μικρούς κύβους
- 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 200 γρ. κριθαράκι
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 λάιμ, τον χυμό
- 12 ντοματινία κομμένα στα 4
- 1 μικρό ματσάκι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Βάζουμε τη γλυκοπατάτα και τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τη γλυκοπατάτα και τα κολοκύθια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15΄ μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 2
Μαγειρεύουμε το κριθαράκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό για να σταματήσουμε τον βρασμό.
Βήμα 3
Στραγγίζουμε καλά και ρίχνουμε το κριθαράκι σε μια μεγάλη γαβάθα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, τον χυμό λάιμ, το αβοκάντο, τα ντοματίνια και τα ψημένα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε καλά.
Βήμα 4
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με λευκό κρασί.
Φωτογραφία: Mike English