Τώρα που βρίσκετε σταφύλια στην αγορά είναι ευκαιρία να φτιάξετε αυτή τη χορταστική σαλάτα με φακές και κοτόπουλο, που σερβίρεται και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο.
Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βράζετε τις φακές σε δύο ποτήρια νερό, μαζί με τη δάφνη και το θυμάρι για περίπου 20 λεπτά. Τις αλατίζετε 3-4 λεπτά πριν ολοκληρώσετε το βράσιμό τους. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου για 8 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα μπολ το λάδι με το ξίδι και το μέλι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας μέσα σε σαλατιέρα, περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βράζετε τις φακές σε δύο ποτήρια νερό, μαζί με τη δάφνη και το θυμάρι για περίπου 20 λεπτά. Τις αλατίζετε 3-4 λεπτά πριν ολοκληρώσετε το βράσιμό τους. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου για 8 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα μπολ το λάδι με το ξίδι και το μέλι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας μέσα σε σαλατιέρα, περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε.