Μια πολύ γευστική σαλάτα που συνδυάζει τα φρέσκα σαλατικά με ζεστό απάκι και περιχύνετε με ένα αρωματικό dressing.
Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρετε ελαφρά τους σπόρους κόλιανδρου. Ρίχνετε στο μούλτι τους σοταρισμένους σπόρους, το χυμό λεμονιού, το μέλι, τη σκόνη κόλιανδρου και τις μουστάρδες και χτυπάτε να πολτοποιηθούν. Προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο, ανακατεύετε και αλατίζετε το dressing.
Ψήνετε ελαφρά τις φέτες απάκι σε σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές.
Κόβετε το μαρούλι και τη ρόκα και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τη λιαστή ντομάτα, τα αποξηραμένα σύκα και ένα μέρος από το dressing και ανακατεύετε πολύ καλά. Τέλος προσθέτετε το σπανάκι.
Μεταφέρετε τη σαλάτα σε σαλατιέρα, γαρνίρετε με τις φέτες απάκι και τα κρουτόν παρμεζάνας, περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε.
Συνταγή: Απόστολος Στεργιόπουλος
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρετε ελαφρά τους σπόρους κόλιανδρου. Ρίχνετε στο μούλτι τους σοταρισμένους σπόρους, το χυμό λεμονιού, το μέλι, τη σκόνη κόλιανδρου και τις μουστάρδες και χτυπάτε να πολτοποιηθούν. Προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο, ανακατεύετε και αλατίζετε το dressing.
Βήμα 2
Ψήνετε ελαφρά τις φέτες απάκι σε σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 3
Κόβετε το μαρούλι και τη ρόκα και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τη λιαστή ντομάτα, τα αποξηραμένα σύκα και ένα μέρος από το dressing και ανακατεύετε πολύ καλά. Τέλος προσθέτετε το σπανάκι.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τη σαλάτα σε σαλατιέρα, γαρνίρετε με τις φέτες απάκι και τα κρουτόν παρμεζάνας, περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε.
Βήμα 5
Συνταγή: Απόστολος Στεργιόπουλος