Μία από τις πιο χορταστικές και υγιεινές σαλάτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ, φτιαγμένη με ρεβίθια και κινόα. Το χούμους παντζαριού θα δώσει έξτρα γεύση και χρώμα στο πιάτο.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι κινόα βρασμένη
- 400γρ. Ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, μουλιασμένα αποβραδίς, βρασμένα, κρύα και καλά στραγγισμένα
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε λεπτές λοξές φέτες
- 1 μέτρια πιπεριά κόκκινη, σε μικρούς κύβους
- 200γρ. φασολάκια στρογγυλά βρασμένα, κρύα και καλά στραγγισμένα
- 200γρ. ντοματίνια κίτρινα και κόκκινα κομμένα στη μέση
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 150γρ. φέτα σε τρίμματα για το σερβίρισμα
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ½ κούπα παντζάρια ψητά ή βρασμένα
- ½ κούπα Ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, βρασμένα
- 3 κουτ. σούπας φουντούκια καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 3 κουτ. σούπας ταχίνι
- ¼ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας νερό (ίσως και περισσότερο, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή ρευστότητα)
- αλάτι, πιπέρι