Το σαγανάκι είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους μεζέδες για τη μπίρα σας. Σε αυτή τη συνταγή επιλέγουμε χαλούμι και το συνοδεύουμε με ψητά ντοματίνια που δίνουν έξτρα νοστιμιά στο πιάτο.
Υλικά
- 30 ντοματάκια τσέρι
- 600γρ. χαλούμι, σε 6 φέτες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεματάτε τα ντοματάκια σε άφθονο ζεστό νερό για να τους αφαιρέσετε τη φλούδα.Βήμα 2
Τα βάζετε σε ένα μικρό ταψάκι, τα πασπαλίζετε με δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη, λίγο αλάτι και τα περιχύνετε απαλά με δύο τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180°CΒήμα 3
Ετοιμάζετε το σαγανάκι: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε καλά και βάζετε μέσα τις έξι φέτες χαλούμι. Τις γυρίζετε γρήγορα γρήγορα και τις βγάζετε σε πιατέλα.Βήμα 4
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε τα ψητά ντοματάκια και με αυτά γαρνίρετε το χαλούμι γύρω γύρω στην πιατέλα. Πασπαλίζετε με τον δυόσμο και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb