20181120143408_rizomakarona
clock icon
15'

Ρυζομακάρονα με τόνο και τζίντζερ

Υλικά

  • 350γρ. ρυζομακάρονα
  • 300γρ. τόνο, φιλέτο
  • ¼ φλιτζανιού τζίντζερ τουρσί για sushi, στραγγισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα γουασάμπι
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένα τσάιβς (σχοινόπρασο) ή άνηθο
  • ½ κουτ. γλυκού σουσάμι και μαυροσούσαμο
  • σάλτσα σόγιας και πάστα γουασάμπι για το σερβίρισμα

Tips

  • Τζίντζερ τουρσί και πάστα γουασάμπι (wasabi) θα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα ασιατικών τροφίμων
  • Φρέσκα τσάιβς (chives) μπορείτε να αγοράσετε σε γλαστράκι, να κόβετε με ψαλίδι και να προσθέτετε στα φαγητά και τις σαλάτες σας.

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με ασιατικό χαρακτήρα.

Ρίχνετε τα ρυζομακάρονα σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και τα βράζετε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε, τα βάζετε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζετε ξανά.
Ανακατεύετε το σησαμέλαιο με το αραβοσιτέλαιο, το χυμό λάιμ, την πάστα γουασάμπι και ρίχνετε το μίγμα πάνω από τα ρυζομακάρονα. Προσθέτετε το τζίντζερ, τα τσάιβς και ανακατεύετε.
Πιέζετε τις φέτες τόνου μέσα στο γουασάμπι. Τις τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Mοιράζετε τα ρυζομακάρονα σε μπολ και βάζετε από πάνω τον τόνο. Συνοδεύετε με σάλτσα σόγιας και πάστα γουασάμπι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε τα ρυζομακάρονα σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και τα βράζετε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε, τα βάζετε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζετε ξανά.

Βήμα 2

Ανακατεύετε το σησαμέλαιο με το αραβοσιτέλαιο, το χυμό λάιμ, την πάστα γουασάμπι και ρίχνετε το μίγμα πάνω από τα ρυζομακάρονα. Προσθέτετε το τζίντζερ, τα τσάιβς και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Πιέζετε τις φέτες τόνου μέσα στο γουασάμπι. Τις τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Mοιράζετε τα ρυζομακάρονα σε μπολ και βάζετε από πάνω τον τόνο. Συνοδεύετε με σάλτσα σόγιας και πάστα γουασάμπι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb