Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με ασιατικό χαρακτήρα.
Υλικά
- 350γρ. ρυζομακάρονα
 - 300γρ. τόνο, φιλέτο
 - ¼ φλιτζανιού τζίντζερ τουρσί για sushi, στραγγισμένο
 - 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο
 - 1 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
 - 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
 - 1 κουτ. γλυκού πάστα γουασάμπι
 - ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένα τσάιβς (σχοινόπρασο) ή άνηθο
 - ½ κουτ. γλυκού σουσάμι και μαυροσούσαμο
 - σάλτσα σόγιας και πάστα γουασάμπι για το σερβίρισμα
 
Tips
- Τζίντζερ τουρσί και πάστα γουασάμπι (wasabi) θα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα ασιατικών τροφίμων
 - Φρέσκα τσάιβς (chives) μπορείτε να αγοράσετε σε γλαστράκι, να κόβετε με ψαλίδι και να προσθέτετε στα φαγητά και τις σαλάτες σας.
 
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε τα ρυζομακάρονα σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και τα βράζετε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε, τα βάζετε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζετε ξανά.Βήμα 2
Ανακατεύετε το σησαμέλαιο με το αραβοσιτέλαιο, το χυμό λάιμ, την πάστα γουασάμπι και ρίχνετε το μίγμα πάνω από τα ρυζομακάρονα. Προσθέτετε το τζίντζερ, τα τσάιβς και ανακατεύετε.Βήμα 3
Πιέζετε τις φέτες τόνου μέσα στο γουασάμπι. Τις τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Mοιράζετε τα ρυζομακάρονα σε μπολ και βάζετε από πάνω τον τόνο. Συνοδεύετε με σάλτσα σόγιας και πάστα γουασάμπι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb