Σερβίρεται ως ορεκτικό που ταιριάζει πολύ στα κυριακάτικα αλλά και τα γιορτινά τραπέζια, δίπλα σε ψητό κρέας ή ψάρι. Μην διστάσετε όμως να την προσθέσετε και μέσα σε σάντουιτς.
Πρώτα ετοιμάζετε τη μαγιονέζα. Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους των αβγών και τη μουστάρδα. Με ένα ραβδομπλέντερ τα χτυπάτε μαζί για λίγο και στη συνέχεια προσθέτετε ηλιέλαιο και λεμόνι διαδοχικά. Μόλις πήξει η μαγιονέζα προσθέτετε αλάτι και λευκό πιπέρι.
Για να φτιάξετε τη σαλάτα αδειάζετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μέσα σε στο μπολ με τη μαγιονέζα και ανακατεύετε. Πριν σερβίρετε κόβετε τα βρασμένα αβγά στα τέσσερα και διακοσμείτε τη σαλάτα μαζί με μερικά φυλλαράκια μαϊντανού.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πρώτα ετοιμάζετε τη μαγιονέζα. Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους των αβγών και τη μουστάρδα. Με ένα ραβδομπλέντερ τα χτυπάτε μαζί για λίγο και στη συνέχεια προσθέτετε ηλιέλαιο και λεμόνι διαδοχικά. Μόλις πήξει η μαγιονέζα προσθέτετε αλάτι και λευκό πιπέρι.
Βήμα 2
Για να φτιάξετε τη σαλάτα αδειάζετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μέσα σε στο μπολ με τη μαγιονέζα και ανακατεύετε. Πριν σερβίρετε κόβετε τα βρασμένα αβγά στα τέσσερα και διακοσμείτε τη σαλάτα μαζί με μερικά φυλλαράκια μαϊντανού.