Σας προτείνουμε δυνατές, καθαρόαιμες ελληνικές γεύσεις με ιταλικό blend. Viva Μεσόγειος!
Υλικά
- 350γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
- 4 χταποδάκια μικρά ή ½ κιλό μοσχιούς
- ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50γρ. ελαιόλαδο
- 50γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι ούζο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μάραθο
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα χταπόδια. Τα βράζετε στο ζουμί τους σε χαμηλή φωτιά, μαζί με τρεις κουταλιές σούπας ξίδι και ένα φλιτζάνι νερό, σε σκεπαστή κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν.Βήμα 2
Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα κόψετε σε μεγάλα κομμάτια (αν χρησιμοποιείτε μοσχιούς, τους κρατάτε ολόκληρους). Όσο ζωμό περίσσεψε τον κρατάτε μαζί με το ζωμό λαχανικών.Βήμα 3
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.Βήμα 4
Σταδιακά προσθέτετε όλο το ζωμό, ένα φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Η διαδικασία θα διαρκέσει 20 λεπτά περίπου και το ρύζι πρέπει να είναι κρεμώδες.Βήμα 5
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε το βούτυρο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το μάραθο και τα χταπόδια. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για 3-4 λεπτά να αναμιχθούν τα αρώματα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τina Webb