Απολαύστε το δροσερό! Μην το φορτώσετε με παγωτό. Αυτό το ραβανί είναι τόσο αφράτο, ζουμερό και γευστικό που αξίζει να το δοκιμάσετε μόνο του.
Υλικά
- 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 μεγάλα αυγά
- 2 κάψουλες βανιλίνη
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού, ακέρωτο
- 340 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 ml νερό
- 3-4 φλούδες λεμονιού
Μερίδες: 10-12
Για το σιρόπι
Tips
- Μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστη μαστίχα κοπανισμένη σε σκόνη, τη στιγμή που χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο στο μίξερ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στο μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε τα υλικά κοσκινισμένα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Λαδώνουμε ένα ταψί 30 εκ., ρίχνουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 30΄ στην άκρη προτού το ψήσουμε. Κατόπιν ψήνουμε για 45΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα ή μέχρι να ροδίσει ωραία.
Βήμα 4
Σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 4΄-5΄ και όταν βγάλουμε το ραβανί από τον φούρνο το σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά. Αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες να απορροφήσει το σιρόπι προτού σερβίρουμε.