Ένα υπέροχο πιάτο με βάση το ψάρι που συνδυάζεται με ωραία ζουμερή ντομάτα.
Υλικά
- 4 φέτες ξιφία
- 6 ντομάτες ώριμες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο
- 1 κόκκινη πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
- χυμό από μισό λεμόνι
- χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
- λίγο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπερίτσα, τον κόλιανδρο και τις ντομάτες.Βήμα 2
Τα ρίχνετε όλα σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τη γεύση σας.Βήμα 3
Αφήνετε τα αρώματα της σάλτσας να αναμιχθούν καλά και στο μεταξύ ετοιμάζετε το ψάρι. Το αλείφετε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε στο γκριλ ή στη σχάρα για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.Βήμα 4
Σερβίρετε τις φέτες ξιφία σε πιάτα με τη σάλτσα ντομάτας από πάνω και γαρνίρετε με δύο τρία φυλλαράκια κόλιανδρου.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τίνα Webb