Υγιεινός και θρεπτικός σολομός, φουλ της γεύσης αλλά και της πρωτεΐνης χάρη στο θρεπτικό γιαούρτι Arla Protein.
Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, τρεις κουταλιές της σούπας από τον άνηθο, όλο τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.
Σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος βάζετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω. Απλώνετε το μίγμα του γιαουρτιού που ετοιμάσατε στην επιφάνεια του σολομού, να καλυφθεί καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 25 λεπτά αν είναι ουρά και 8 λεπτά αν είναι σε φέτες.
Τον σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο άνηθο, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, τρεις κουταλιές της σούπας από τον άνηθο, όλο τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος βάζετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω. Απλώνετε το μίγμα του γιαουρτιού που ετοιμάσατε στην επιφάνεια του σολομού, να καλυφθεί καλά.
Βήμα 3
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 25 λεπτά αν είναι ουρά και 8 λεπτά αν είναι σε φέτες.
Βήμα 4
Τον σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο άνηθο, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.