Εύκολο και ανάλαφρο, αυτό το γλυκό του Στέλιου Παρλιάρου συνδυάζει τέλεια τα υπέροχα αρώματα του λεμονιού και του βουτύρου με τη φινετσάτη γεύση του αμυγδάλου.
Υλικά
- Για 4-5 ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή ένα μεγάλο διαμέτρου 22-24 εκ.
- 500 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
- 300 γρ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 10 αυγά
- 190 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το αμύγδαλο, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Ομογενοποιούμε πολύ καλά έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 2
Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 30 λεπτά τα ατομικά ή 1 ώρα το μεγάλο σκεύος.
Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.