Με τη βουτυρένια, θριφτή ζύμη της και τη γέμιση με ξηρούς καρπούς και μέλι, αυτή η τάρτα είναι ότι πρέπει για μια απογευματινή επίσκεψη φίλων στο σπίτι.
Υλικά
- Μερίδες: 8-10 ατομικές τάρτες
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος κρύο από το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια
- 300 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 αυγό
- 125 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 125 γρ. αμύγδαλο αναποφλοίωτο, χτυπημένο σε σκόνη στο μούλτι
- 2 αυγά
- 20 γρ. ρούμι μαύρο
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300-400 γρ. διάφοροι ξηροί καρποί
- 150-200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη ζύμη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτό φύλλο από το οποίο κόβουμε 8-10 δίσκους. Με αυτούς ντύνουμε τη βάση και τα πλαϊνά από 8-10 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 8-10 εκ. και ύψους 2 εκ.
Βήμα 2
Για τη γέμιση. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια αφράτη λευκή κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και το ρούμι. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες.
Βήμα 3
Για τη συναρμολόγηση. Γεμίζουμε τις τάρτες με την κρέμα που έχουμε φτιάξει και τις καλύπτουμε με ξηρούς καρπούς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για περίπου 30΄-35΄. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστές περιχύνουμε μέλι σε όλη την επιφάνειά τους. Τις διατηρούμε εκτός ψυγείου.
Food styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Φωτογραφία: Studio Lm