Ένα λαχταριστό γλύκισμα με φρούτα εποχής που μοσχοβολάει κανέλα και σερβίρεται ιδανικά με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι.
Υλικά
- 12 σύκα πλυμένα
- 1 ξύλο κανέλας, μέτριο
- 1/3 φλιτζανιού λικέρ Grand Marnier
- ½ φλιτζάνι νερό
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- παγωτό καϊμάκι για το σερβίρισμα
- αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πλένετε τα σύκα και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί.Βήμα 2
Ανακατεύετε το νερό με τη ζάχαρη, το λικέρ και την κανέλα σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Περιχύνετε τα σύκα με το σιρόπι, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο (χωρίς να αφήσετε να ακουμπάει στα σύκα) και τα ψήνετε στο φούρνο για 40-50 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.Βήμα 3
Σερβίρετε από δύο σύκα σε πιάτο ή μπολ παγωτού και τοποθετείτε δίπλα τους από μια μπάλα παγωτό καϊμάκι, περιχύνετε με το σιρόπι και σκορπίζετε από πάνω καβουρδισμένα αμύγδαλα.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή