Πιάτο μοναδικής νοστιμιάς που ταιριάζει υπέροχα στο κυριακάτικο τραπέζι ή σε πιο ιδιαίτερες περιστάσεις.
Υλικά
- 2-3 κομμάτια ψαρονέφρι, ανάλογα το μέγεθος (1.300γρ. σύνολο)
- 12 φέτες μπέικον καπνιστό
- 100γρ. φιστίκια αράπικα και μερικά επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2 κουτ. σούπας κάρι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1½ ποτηράκι κρασί λευκό
- 1 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο (ή μαϊντανό)
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πρώτα φτιάχνετε τη σάλτσα: Αλέθετε στο μπλέντερ τα 100γρ. φιστίκια μαζί με το κάρι, τα φυλλαράκια του κόλιανδρου και το σκόρδο μέχρι να πάρετε ένα πηχτό μίγμα.Βήμα 2
Ζεσταίνετε δύο κουταλιές σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μίγμα για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το κρασί. Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να απορροφηθεί το κρασί και να μείνει το μισό.Βήμα 3
Σε ξεχωριστό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε ολόκληρα τα κομμάτια ψαρονέφρι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα αποσύρετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα, τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τυλίγετε με τις φέτες του μπέικον.Βήμα 4
Τα βάζετε πάνω σε σχάρα, στη μεσαία θέση του φούρνου για να μην καούν και να προλάβει να ψηθεί το κρέας. Τα ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει το μπέικον, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο.Βήμα 5
Τα σερβίρετε σε πιατέλα κομμένα σε ροδέλες μαζί με τη σάλτσα των φιστικιών και πασπαλισμένα με μερικά ολόκληρα φιστίκια. Τα συνοδεύετε με πουρέ γλυκοπατάτας.Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή