Ένα πιάτο μεθυσμένο με φρέσκα αρώματα σταφυλιού και αρμπαρόριζας.
Υλικά
- 750γρ. ψαρονέφρι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 1 ποτήρι κρασιού μούστο λευκό
- 1 φυλλαράκι αρμπαρόριζα
- 1 φλιτζάνι σταφύλια άσπρα χωρίς κουκούτσι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Μέσα σε ένα τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο το σκόρδο, προσθέτετε το ψαρονέφρι, αλατοπιπερώνετε και το ροδίζετε απ’ όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Μόλις ροδίσει, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Τότε προσθέτετε το μούστο, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί για 7 λεπτά. Προσθέτετε τα σταφύλια και την αρμπαρόριζα 3 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα κόβοντας το ψαρονέφρι σε φέτες και προσθέτοντας μερικά σταφύλια και σάλτσα από το τηγάνι. Συνοδεύετε με πατάτες αντιναχτές ή τηγανητές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey