Μια πράσινη σαλάτα είναι πάντα καλοδεχούμενη σε κάθε τραπέζι. Σε αυτή τη συνταγή προσθέτετε διαφορετικές πρασινάδες, αλλά και ψημένα ντοματίνια και τριμμένη γραβιέρα Νάξου που κάνουν τη γευστική διαφορά.
Υλικά
- 1 ματσάκι ρόκα
- 2 ρίζες αντίδια
- 1 λόλα κόκκινη
- 4-5 φύλλα μαρουλιού
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 150γρ. γραβιέρα Νάξου χοντροτριμμένη
- 20 ντοματίνια τσέρι
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε καλά τα σαλατικά σας, τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι. Τα μεταφέρετε σε σαλατιέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Τα ρίχνετε στη σαλατιέρα μαζί με τον άνηθο και ανακατεύετε καλά.Βήμα 2
Ετοιμάζετε τα ντοματάκια τσέρι: Τα βουτάτε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τα αφήνετε για 1 λεπτό. Τα βγάζετε και τα ξεφλουδίζετε με ευκολία. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τα καθαρισμένα ντοματάκια. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τα σιγομαγειρεύετε για 5 λεπτά. Τα διατηρείτε ζεστά.Βήμα 3
Ρίχνετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι και τη σάλτσα σόγιας και χτυπάτε καλά. Περιχύνετε την πράσινη σαλάτα με το dressing που ετοιμάσατε, ρίχνετε από πάνω τα μαγειρεμένα ντοματάκια, πασπαλίζετε με τη χοντροτριμμένη γραβιέρα και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb