Κάνουμε τις ντομάτες πανέ και τηγανητές στο τηγάνι και έχουμε ένα υπέροχο μεζέ για το ούζο και το τσίπουρο.
Υλικά
- 6 μεγάλες ντομάτες, πράσινες
- 200γρ. αλεύρι
- 160γρ. καλαμποκάλευρο
- 2 μεγάλα αβγά
- 100γρ. σάλτσα πέστο έτοιμη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λάδι για το τηγάνισμα
- φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε τις ντομάτες και αφαιρείτε τα κοτσάνια τους. Τις κόβετε σε χοντρές φέτες και τις απλώνετε σε χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν για 10 λεπτά.Βήμα 2
Χτυπάτε τα αβγά σε βαθύ μπολ μαζί με δύο κουταλιές νερό. Πανάρετε τις ντομάτες περνώντας τες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από το καλαμποκάλευρο.Βήμα 3
Τις τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ακουμπάτε τις τηγανητές ντομάτες σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τις σερβίρετε με σάλτσα πέστο και φυλλαράκια βασιλικού.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb