Ένας πηχτός, γλυκούτσικος, κρασάτος πουρές για να συνοδεύσετε ψητό χοιρινό ή γαλοπούλα.
Υλικά
- ½ κιλό κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα
- 300ml μαυροδάφνη
- 300ml ζωμό λαχανικών
- 1 φλιτζάνι πουρέ από βρασμένα καρότα
- 2 κουτ. σούπας μπράντι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα θυμάρι φρέσκο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 6-8 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζάνια μαυροδάφνη
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1-2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Για τον πουρέ
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Φτιάχνετε τον πουρέ
Βήμα 2
Κάνετε πουρέ τα μισά βρασμένα κάστανα στο μύλο των λαχανικών και κομματιάζετε τα υπόλοιπα.Βήμα 3
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Προσθέτετε το γλυκό κρασί και το ζωμό. Όταν πάρουν βράση, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τον πουρέ των κάστανων, των καρότων και τα ψιλοκομμένα κάστανα. Ανακατεύετε ζωηρά.Βήμα 4
Ρίχνετε το μπράντι, ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και βάζετε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά. Σιγοβράζετε μέχρι να πήξει ο πουρές. Τον μοιράζετε σε μικρές φόρμες και ισιώνετε την επιφάνειά τους.Ετοιμάζετε τη σάλτσα