Μοσχοβολιστά τραγανά πουγκάκια με μια ωραία γέμιση από λευκά τυριά, άνηθο, δυόσμο και φρέσκα κρεμμυδάκια, ιδανικά για τα ανοιξιάτικα τραπέζια.
Υλικά
- 9 φύλλα κρούστας
- ελαιόλαδο για τα φύλλα
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 αβγά
- 200γρ. φέτα, σε τρίμματα
- 150γρ. ανθότυρο, σε τρίμματα
- 150γρ. χαλούμι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζετε από τη φωτιά τα κρεμμύδια και τα αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, ανακατεύετε και κρατάτε το μίγμα στην άκρη.Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ακουμπάτε τρία φύλλα κρούστας καλά λαδωμένα το ένα πάνω στο άλλο και στη συνέχεια τα κόβετε στα 9.Βήμα 3
Βάζετε σε κάθε μικρό κομμάτι από μία κουταλιά γέμιση περίπου και στη συνέχεια παίρνετε τις 4 άκρες μαζί και τις κλείνετε σαν πουγκί. Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα και όλη τη γέμιση.Βήμα 4
Βάζετε τα πουγκιά σε ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.Φωτογραφία - Food styling Αντωνία Κατή