Γεμιστά ζυμαρικά με πολλές εκδοχές, άλλοτε γλυκά και άλλοτε αλμυρά. H γέμιση με πατάτα και τυρί είναι απλή αλλά εκπληκτική, ειδικά αν τα σερβίρετε σοταρισμένα σε βούτυρο, με στραγγιστό γιαούρτι και πίκλες!
Γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε, αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί.
Ντάμπλινγκ: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα ντάμπλινγκ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10’.Κατόπιν χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι, ανοίγουμε δύο φύλλα πάχους έως 0,5 εκ. και κόβουμε με κουπ πατ σε στρογγυλό σχήμα.
Γεμίζουμε τα ντάμπλινγκ με τη γέμιση και κλείνουμε σε ημικυκλικό σχήμα καλά τις άκρες, πατώντας με ένα πιρούνι.
Βράζουμε τα
pierogi σε άφθονο αλατισμένο νερό, μόλις ανέβουν στην επιφάνεια τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε μια σχάρα να στεγνώσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρά τα pierogi και από τις δύο πλευρές.
Μόλις αποκτήσουν ελαφρύ χρυσό χρώμα είναι έτοιμα. Σερβίρουμε τα
ντάμπλινγκ ζεστά, με γιαούρτι και πίκλες.
Διαδικασία
Βήμα 1
Γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε, αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί.
Βήμα 2
Ντάμπλινγκ: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα ντάμπλινγκ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10’.Κατόπιν χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι, ανοίγουμε δύο φύλλα πάχους έως 0,5 εκ. και κόβουμε με κουπ πατ σε στρογγυλό σχήμα.
Βήμα 3
Γεμίζουμε τα ντάμπλινγκ με τη γέμιση και κλείνουμε σε ημικυκλικό σχήμα καλά τις άκρες, πατώντας με ένα πιρούνι.
Βήμα 4
Βράζουμε τα
pierogi σε άφθονο αλατισμένο νερό, μόλις ανέβουν στην επιφάνεια τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε μια σχάρα να στεγνώσουν.
Βήμα 5
Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρά τα pierogi και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 6
Μόλις αποκτήσουν ελαφρύ χρυσό χρώμα είναι έτοιμα. Σερβίρουμε τα
ντάμπλινγκ ζεστά, με γιαούρτι και πίκλες.