pizza me pesto
clock icon
35'

Πίτσα με πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες

Υλικά

  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • ½ βαζάκι λιαστές ντομάτες από βάζο
  • 4-5 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού (από βάζο)
  • 300γρ. μοτσαρέλα χοντροτριμμένη

Δεν έχετε φτιάξει ποτέ πιο εύκολη πίτσα! Με μόλις 4 υλικά και σε περίπου μισή ώρα έχετε το ιδανικό σνακ για μια βραδιά με φίλους ή για να την απολαύσετε παρέα με το ταίρι σας βλέποντας ταινίες και αγώνες στην τηλεόραση.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και στρώνετε μέσα τη ζύμη της πίτσας.
Αλείφετε την επιφάνεια της ζύμης με το πέστο βασιλικού και μοιράζετε πάνω της ομοιόμορφα την τριμμένη μοτσαρέλα.
Στραγγίζετε καλά τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους, τις ψιλοκόβετε και τοις σκορπάτε πάνω από το τυρί.
Ψήνετε την πίτσα στο φούρνο για 10 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να λιώσει όμορφα το τυρί.
Ξεφουρνίζετε, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και στρώνετε μέσα τη ζύμη της πίτσας.

Βήμα 2

Αλείφετε την επιφάνεια της ζύμης με το πέστο βασιλικού και μοιράζετε πάνω της ομοιόμορφα την τριμμένη μοτσαρέλα.

Βήμα 3

Στραγγίζετε καλά τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους, τις ψιλοκόβετε και τοις σκορπάτε πάνω από το τυρί.

Βήμα 4

Ψήνετε την πίτσα στο φούρνο για 10 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να λιώσει όμορφα το τυρί.

Βήμα 5

Ξεφουρνίζετε, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.