piperies_vlita_anoigma

Υλικά

    Μερίδες: 6

  • 8 πιπεριές κέρατο
  • 500 γρ. βλίτα, καθαρισμένα
  • 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 30 ml παλαιωμένο ξίδι
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Βλίτα και πιπεριές, δύο αγαπημένα υλικά της ελληνικής υπαίθρου που όταν μπαίνουν στο ίδιο πιάτο, συστήνουν στο καθημερινό καλοκαιρινό μας μενού, έναν πεντανόστιμο μεζέ, καταπληκτικό συνοδευτικό των κρεατοφιλικών ή ψαροφιλικών μας συνταγών.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, μπλανσάρουμε τα χόρτα για 4΄ και στη συνέχεια σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για 3΄ ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και στραγγίζουμε.

Ψήνουμε τις πιπεριές στα κάρβουνα ή στο σχαροτήγανο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Σε ένα μεγάλο μπολ μαρινάρουμε τα βλίτα με την ντομάτα, το ξίδι, το θυμάρι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε τις πιπεριές σε μεγάλο πιάτο μαζί με τις πιπεριές, ραντίζοντας με επιπλέον ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, μπλανσάρουμε τα χόρτα για 4΄ και στη συνέχεια σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για 3΄ ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και στραγγίζουμε.

Βήμα 2

Ψήνουμε τις πιπεριές στα κάρβουνα ή στο σχαροτήγανο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Σε ένα μεγάλο μπολ μαρινάρουμε τα βλίτα με την ντομάτα, το ξίδι, το θυμάρι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Σερβίρουμε τις πιπεριές σε μεγάλο πιάτο μαζί με τις πιπεριές, ραντίζοντας με επιπλέον ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY