Βλίτα και πιπεριές, δύο αγαπημένα υλικά της ελληνικής υπαίθρου που όταν μπαίνουν στο ίδιο πιάτο, συστήνουν στο καθημερινό καλοκαιρινό μας μενού, έναν πεντανόστιμο μεζέ, καταπληκτικό συνοδευτικό των κρεατοφιλικών ή ψαροφιλικών μας συνταγών.
Υλικά
- 8 πιπεριές κέρατο
- 500 γρ. βλίτα, καθαρισμένα
- 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 30 ml παλαιωμένο ξίδι
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 6
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, μπλανσάρουμε τα χόρτα για 4΄ και στη συνέχεια σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για 3΄ ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και στραγγίζουμε.
Βήμα 2
Ψήνουμε τις πιπεριές στα κάρβουνα ή στο σχαροτήγανο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Σε ένα μεγάλο μπολ μαρινάρουμε τα βλίτα με την ντομάτα, το ξίδι, το θυμάρι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Σερβίρουμε τις πιπεριές σε μεγάλο πιάτο μαζί με τις πιπεριές, ραντίζοντας με επιπλέον ελαιόλαδο.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY