pikantiki-soupa-thalassinon-safcol
clock icon
40'

Πικάντικη σούπα με κοκτέιλ θαλασσινών Safcol

Υλικά

  • 2 κονσέρβες Κοκτέιλ Θαλασσινών SAFCOL
  • 4 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλαδάκια σέλερι + μερικά φυλλαράκια ολόκληρα
  • 4 πατάτες μέτριες, σε κύβους
  • 2 καρότα μεγάλα, σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
  • μερικά φύλλα λάιμ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μια βαθιάς νοστιμιάς σούπα με κοκτέιλ θαλασσινών SAFCOL που είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες που η θερμοκρασία παίρνει την… κατιούσα.

Στραγγίζετε το Κοκτέιλ θαλασσινών Safcol σε ένα μπολ κρατώντας το ζουμί τους.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το σέλερι, τις πατάτες και τα καρότα. Σοτάρετε για μερικά λεπτά, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον ζωμό των θαλασσινών Safcol που κρατήσατε με 6 ποτήρια νερό επιπλέον. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Πολτοποιείτε επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ και βάζετε το μίγμα ξανά στην κατσαρόλα. Δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογο αλάτι. Ζεσταίνετε ξανά τη σούπα μαζί με τα φυλλαράκια σέλερι και ρίχνετε μέσα τα θαλασσινά. Όταν ζεσταθούν, ρίχνετε και το ξίδι, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε και μοιράζετε αμέσως τη σούπα σε πιάτα διακοσμώντας με φύλλα λάιμ.

Διαδικασία

Βήμα 1

Στραγγίζετε το Κοκτέιλ θαλασσινών Safcol σε ένα μπολ κρατώντας το ζουμί τους.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το σέλερι, τις πατάτες και τα καρότα. Σοτάρετε για μερικά λεπτά, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον ζωμό των θαλασσινών Safcol που κρατήσατε με 6 ποτήρια νερό επιπλέον. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βήμα 3

Πολτοποιείτε επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ και βάζετε το μίγμα ξανά στην κατσαρόλα. Δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογο αλάτι. Ζεσταίνετε ξανά τη σούπα μαζί με τα φυλλαράκια σέλερι και ρίχνετε μέσα τα θαλασσινά. Όταν ζεσταθούν, ρίχνετε και το ξίδι, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε και μοιράζετε αμέσως τη σούπα σε πιάτα διακοσμώντας με φύλλα λάιμ.