Mediterranean chorizo meatball and feta traybake
clock icon
1:15'

Πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και πατάτες

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 500 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στα 4
  • 2 κουτ. σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • 200 γρ. Φέτα Π.Ο.Π. Γάλπο, σε κομμάτια
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • Για τα κεφτεδάκια

  • 400 γρ. Κιμάς χοιρινός νωπός
  • 200 γρ. ισπανικό λουκάνικο τσορίθο, μόνο τον κιμά του, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 σκ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού  κύμινο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι

Φτιάχνουμε απολαυστικά πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και πατάτες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°Cστον αέρα. Ανακατεύουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Τις ψήνουμε σε ένα ταψί στον φούρνο για 20΄.

Κεφτεδάκια: Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε 20-24 κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στο ταψί με τις πατάτες.

Ψήνουμε για άλλα 15΄.Κατόπιν προσθέτουμε στο ταψί τη φέτα και τα ντοματίνια και ψήνουμε για άλλα 15΄ ή μέχρι η φέτα να αρχίσει να λιώνει και τα ντοματίνια να σπάνε. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα της επιλογής μας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°Cστον αέρα. Ανακατεύουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Τις ψήνουμε σε ένα ταψί στον φούρνο για 20΄.

Βήμα 2

Κεφτεδάκια: Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε 20-24 κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στο ταψί με τις πατάτες.

Βήμα 3

Ψήνουμε για άλλα 15΄.Κατόπιν προσθέτουμε στο ταψί τη φέτα και τα ντοματίνια και ψήνουμε για άλλα 15΄ ή μέχρι η φέτα να αρχίσει να λιώνει και τα ντοματίνια να σπάνε. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα της επιλογής μας.