Τα υλικά της χωριάτικης σαλάτας γίνονται εξαιρετική σάλτσα για ζυμαρικά και δεν χρειάζονται καν μαγείρεμα. Με αυτή τη μακαρονάδα μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχετε έτοιμο ένα χορταστικό γεύμα.
Υλικά
- 500γρ. πέννες
- 1 κιλό ντομάτες φρέσκες, σε κυβάκια
- 1 μεγάλη πιπεριά πράσινη, σε μικρά κυβάκια
- 2 μικρά αγγούρια, σε μικρά κυβάκια
- 2 κουτ. σούπας ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσια, σε ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
- φυλλαράκια ρίγανης φρέσκιας
- 80ml ελαιόλαδο
- 200γρ. ανθότυρο Κρήτης ή φέτα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε την πιπεριά, το αγγούρι, τις ντομάτες, τις ελιές, την κάππαρη και τη ρίγανη σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το λάδι και αλατοπίπερο, ανακατεύετε και αφήνετε τη σαλάτα να μαριναριστεί.Βήμα 2
Στο μεταξύ, βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και, αφού τις σουρώσετε, τις ρίχνετε στο μπολ με τη χωριάτικη σαλάτα και ανακατεύετε καλά.Βήμα 3
Αν θέλετε, τρίβετε από πάνω το ανθότυρο Κρήτης ή τη φέτα και σερβίρετε. Εναλλακτικά, σερβίρετε το τυρί ξεχωριστά, για να προσθέσει όποιος θέλει στο πιάτο του.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb