Μια διαφορετική σαλάτα ζυμαρικών από πέννες κόκκινης φακής, που συνδυάζονται υπέροχα με την κρύα σάλτσα κόκκινης πιπεριάς για να ένα πολύ γευστικό αλλά και υγιεινό και θρεπτικό αποτέλεσμα.
Υλικά
- 500 γρ. πέννες κόκκινης φακής, βρασμένες, κρύες
- 40 γρ. κάππαρη
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 200 γρ. τόνος καπνιστός σε φυτικό λάδι Nixe
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο
- 300 γρ. πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, ψημένες, από βαζάκι
- 30 γρ. αμύγδαλα ψημένα, ανάλατα
- 30 γρ. φρυγανιά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 10 φύλλα βασιλικό φρέσκο
- 2 κουτ. σούπας μέλι νήσων Αιγαίου θυμαρίσιο
- αλάτι
Για την κρύα σάλτσα πιπεριάς
Διαδικασία
Βήμα 1
Για να ετοιμάσουμε την κρύα σάλτσα πιπεριάς, βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι και χτυπάμε ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα εκτός του τόνου και προσθέτουμε την πάστα πιπεριάς. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ατομικά μπολ. Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι του και τον μοιράζουμε πάνω από τη σαλάτα.