penes me kolokithaki vasiliko k parmezana IMG_0035
clock icon
30'

Πέννες με κολοκυθάκια, βασιλικό και παρμεζάνα

Υλικά

  • 1 συσκευασία πέννες ριγέ
  • 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά, σε μπαστουνάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • παρμεζάνα τριμμένη ή σε φλούδες
  • αλάτι, πιπέρι

Αυτή τη μακαρονάδα θα την φτιάξετε ξανά και ξανά! Το υποσχόμαστε!

Βράζετε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό και, μόλις γίνουν αλ ντέντε, τις τραβάτε από τη φωτιά αλλά δεν τις στραγγίζετε.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Δεν χρειάζεται πάνω από 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και φέρνετε τα υλικά δυο βόλτες.
Ρίχνετε στο τηγάνι τις πένες με στραγγιστή κουτάλα λίγες λίγες. Το λίγο νεράκι που θα παρασύρουν δένει καλύτερα τη σάλτσα.
Ρίχνετε τον βασιλικό, ανακατεύετε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό και, μόλις γίνουν αλ ντέντε, τις τραβάτε από τη φωτιά αλλά δεν τις στραγγίζετε.

Βήμα 2

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Δεν χρειάζεται πάνω από 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και φέρνετε τα υλικά δυο βόλτες.

Βήμα 3

Ρίχνετε στο τηγάνι τις πένες με στραγγιστή κουτάλα λίγες λίγες. Το λίγο νεράκι που θα παρασύρουν δένει καλύτερα τη σάλτσα.

Βήμα 4

Ρίχνετε τον βασιλικό, ανακατεύετε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή