Ένα νόστιμο πιάτο με ζυμαρικά, με το ώριμο ανθότυρο να του δίνει μια ξεχωριστή νότα.
Υλικά
- ½ κιλό πέννες
- 250γρ. ανθότυρο ώριµο, σε κοµµατάκια
- 1 φλιτζάνι φυλλαράκια βασιλικού
- λάδι για το τηγάνισµα της µελιτζάνας
- 2 µελιτζάνες φλάσκες
- 1 κιλό ντοµάτες φρέσκες, ώριµες
- 1 κρεµµύδι µεγάλο, τριµµένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τις μελιτζάνες: Αφαιρείτε το κοτσάνι από τις µελιτζάνες και τις κόβετε σε µεγάλους κύβους. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε να ξεπικρίσουν σε ένα σουρωτήρι περίπου για 1 ώρα. Κατόπιν τις ξεπλένετε καλά και τις πιέζετε να φύγουν τα υγρά τους.Βήμα 2
Τηγανίζετε τους κύβους της µελιτζάνας σε άφθονο λάδι χωρίς να τους αλευρώσετε. Μόλις πάρουν χρώµα τους βγάζετε και τους ακουµπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Βήμα 3
Ετοιµάζετε τη σάλτσα: Περνάτε τις ντοµάτες από το µύλο του πουρέ. Σε µια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε και σοτάρετε το τριµµένο κρεµµύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε µέσα τις ντοµάτες, ανακατεύετε και περιµένετε να πάρουν βράση. Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το ξίδι και αλατοπιπερώνετε.Βήμα 4
Μόλις πάρει βράση η σάλτσα ρίχνετε µέσα τους τηγανισµένους κύβους της µελιτζάνας και µαγειρεύετε περίπου για 20 λεπτά σε µέτρια φωτιά µέχρι να γίνει πηχτή.Βήμα 5
Ετοιμάζετε τα ζυμαρικά: Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισµένο νερό για 7-8 λεπτά. Τις σουρώνετε και µέσα στην άδεια κατσαρόλα ρίχνετε τη µισή σάλτσα. Προσθέτετε τις πένες και ανακατεύετε καλά. Στην υπόλοιπη µισή σάλτσα ρίχνετε τα κοµµατάκια του ανθότυρου χωρίς να ξαναβράσετε τη σάλτσα. Σερβίρετε τις πέννες σε πιατέλα και τις περιχύνετε µε την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζοντας µε τα φυλλαράκια βασιλικού.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb