pelmeni tel

Υλικά

    Για την ζύμη

  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90ml νερό
  • 90ml γάλα
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση

  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
  • 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό

Μια συνταγή της Μιλένας Τσαμουρλίδου για τα διάσημα, ρώσικα ραβιόλια με κιμά, η οποία αποτέλεσε μία από τις τρεις συνταγές που διακρίθηκαν στην κατηγορία Διεθνής Κουζίνα, του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win .

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και ρίχνετε το αλάτι. Ρίχνετε το γάλα, το νερό και τα αβγά και ζυμώνετε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας. Κάνετε μια μπάλα με τη ζύμη σας σας, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε για περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Ανακατεύετε τον κιμά μαζί με υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά για 10 λεπτά.

Χωρίζετε τη ζύμη σας στα 4 και με τον πλάστη ανοίγετε ένα λεπτό φύλλο και κόβετε με ένα ποτήρι φύλλα διαμέτρου περίπου 5 εκατοστά.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζετε τα δισκάκια που φτιάξατε και τα κλείνετε σαν μισοφέγγαρο. Όταν ενώσετε τις δύο άκρες του σχηματίζεται το πελμένι.

Τα βράζετε για 9-10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα σερβίρετε με σάλτσα γιαουρτιού ή άλλη της αρεσκείας σας. Όσα περισσέψουν τα βάζετε στην κατάψυξη το ένα δίπλα στο άλλο για να μην κολλήσουν αφού παγώσουν.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και ρίχνετε το αλάτι. Ρίχνετε το γάλα, το νερό και τα αβγά και ζυμώνετε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας. Κάνετε μια μπάλα με τη ζύμη σας σας, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε για περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Βήμα 2

Ανακατεύετε τον κιμά μαζί με υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Χωρίζετε τη ζύμη σας στα 4 και με τον πλάστη ανοίγετε ένα λεπτό φύλλο και κόβετε με ένα ποτήρι φύλλα διαμέτρου περίπου 5 εκατοστά.

Βήμα 4

Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζετε τα δισκάκια που φτιάξατε και τα κλείνετε σαν μισοφέγγαρο. Όταν ενώσετε τις δύο άκρες του σχηματίζεται το πελμένι.

Βήμα 5

Τα βράζετε για 9-10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα σερβίρετε με σάλτσα γιαουρτιού ή άλλη της αρεσκείας σας. Όσα περισσέψουν τα βάζετε στην κατάψυξη το ένα δίπλα στο άλλο για να μην κολλήσουν αφού παγώσουν.