Σερβίρετε ως σαλάτα αλλά και ως μεζές για τη μπύρα. Η μουστάρδα Maille Wholegrain με σπόρους σιναπιού σε συνδυασμό με το σαλάμι μπύρας χαρίζουν στην πατατοσαλάτα υπέροχα, πικάντικη γεύση.
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι. Τις στραγγίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τις ξεφλουδίσετε. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα.
Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε στη μέση. Το μισό το τρίβετε στον τρίφτη και το υπόλοιπο το κόβετε σε λεπτές φέτες. Το ανακατεύετε όλο με τις πατάτες, προσθέτετε το ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί, την κάπαρη, αλατοπιπερώνετε κι ανακατεύετε.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα βαζάκι με καπάκι τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε.
Σερβίρετε την πατατοσαλάτα προσθέτοντας το σαλάμι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι. Τις στραγγίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τις ξεφλουδίσετε. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα.
Βήμα 2
Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε στη μέση. Το μισό το τρίβετε στον τρίφτη και το υπόλοιπο το κόβετε σε λεπτές φέτες. Το ανακατεύετε όλο με τις πατάτες, προσθέτετε το ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί, την κάπαρη, αλατοπιπερώνετε κι ανακατεύετε.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα βαζάκι με καπάκι τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Σερβίρετε την πατατοσαλάτα προσθέτοντας το σαλάμι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.