Ένα πιάτο που σερβίρεται και ως ορεκτικό και ως κυρίως. Μια πικάντικη πατατοσαλάτα με φρέσκα ραπανάκια, που θα γίνει η αγαπημένη σας.
Υλικά
- 1 κιλό πατατoύλες baby
- 80 γρ. βούτυρο αλατισμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 2 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρο, ελαφρώς σπασμένους
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα dijon
- χυμό από 1 λεμόνι
- 20 γρ. ραπανάκια, σε λεπτές φέτες (με μαντολίνο ή πίλερ)
- μερικά κλωνάρια άνηθο, ψιλοκομμένα
- μαγιονέζα με σκόρδο (στα σούπερ μάρκετ), για το σερβίρισμα
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας αλάτι και τις πατάτες και τις βράζουμε για 15΄-20΄ ή μέχρι να μαλακώσουν (βυθίζουμε ένα μαχαιράκι, πρέπει να γλιστράει εύκολα στη σάρκα τους). Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 5΄ ή μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τον κόλιανδρο και σοτάρουμε για άλλα 2΄ ή μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους (χωρίς να καεί το σκόρδο). Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 3
Σε μια ξύλινη επιφάνεια ακουμπάμε τις πατάτες και με ένα πιατάκι του καφέ ή την πλατιά πλευρά ενός μεγάλου μαχαιριού τις πιέζουμε προς τα κάτω να σπάσουν ελαφρώς. Στο μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που ετοιμάσαμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για 10΄-15΄ ή μέχρι να αρχίσουν να γίνονται τραγανές. Μεταφέρουμε τις πατάτες στο μπολ με τα κρεμμύδια, ρίχνουμε και τα ραπανάκια και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Απλώνουμε λίγη μαγιονέζα με σκόρδο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και από πάνω ρίχνουμε τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε με επιπλέον σκορδάτη μαγιονέζα.
Βήμα 5
Απόδοση συνταγής: Δώρα Δημήτρουλα- Φωτογραφίες: Gareth Morgans, Mike English, Vinny Whiteman, Kris Kirham