Φτιάχνουμε την τέλεια πατατοσαλάτα με καλαμάρι, ελιές και ρίγανη. Αυτή η σαλάτα μπορεί να σταθεί και ως γεύμα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 250 γρ. καλαμάρι
- 6-8 πατάτες νέας γης ή δυο μεγάλες πατάτες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 3 ελιές χωρίς κουκούτσι
- Μισό κρεμμύδι ξερό
- Τραγανά πράσινα φύλλα σαλάτας
- Δέρμα απο 1 λεμόνι
- Χυμό απο ένα λεμόνι
- 1 Αντζούγια
- Μισή σκελίδα σκόρδο
- Φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 4 τεμάχια ντοματίνια
- Καππαρη ψιλή
- Φύλλα φρέσκου Μαϊντανού
- 1 κολοκυθάκι κομμένο (βρασμένο ελαφρά)
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε, κόβουμε στη μέση και χαράζουμε μαλακά από την μέσα μεριά το καλαμάρι. Το ψήνουμε ελαφρά στη σχάρα ή σε ένα τηγανάκι. Σε ένα ένα σκεύος βάζουμε τις πατάτες (που έχουμε πλύνει πολύ σχολαστικά) βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε στον φούρνο για 30’ στους 160 βαθμούς.
Βήμα 2
Μόλις ψηθούν τις καθαριστούμε, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Εκεί προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε. Στο πιάτο βάζουμε στο κέντρο τη σαλάτα και πάνω το καλαμάρι που έχουμε μαρινάρει με λεμόνι αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο.